Body Dryer – Lichaamsdroger

Gepubliceerd aug. 26, 23
8 min read

Droog Worden Zonder Handdoek: Innovatieve Ideeën En Technieken

Zorg je voor iemand met een beperking of een oudere? Een van de uitdagingen is dan het afdrogen na het douchen. Dat kan voor extra prikkels zorgen, waarvan je cliënt onrustig wordt. Een elektronische droger maakt het afdrogen makkelijker. Je cliënt komt tot rust door de warme lucht en jij kunt zo ook de moeilijk bereikbare plekken droog maken.

Er zijn verschillende soorten elektronische drogers. Een voorbeeld is de Human Body Dryer. Dit is een elektrische droger met infraroodlampen voor het hele lichaam. De droger blaast een warm briesje dat het lichaam droogt. Je hoeft als zorgverlener alleen het lichaam of lichaamsdelen helpen draaien. Zo worden moeilijk bereikbare plekken ook droog.

Zo is er ook minder kans op smetplekken. Je kunt de warmte van de infrarood lampen ook gebruiken om bijvoorbeeld mensen met spasmes of ouderdomsklachten te laten ontspannen. Zet hem of haar dan met kleren aan voor of onder de droger, zodat de spieren opwarmen. De Lavicta lichaamsdroger is een kleiner systeem.

Alternatieve Methoden Om Te Drogen Zonder Handdoek

Het systeem kan ook bij cliënten thuis worden geïnstalleerd. Hij past in een normale douche. Zo kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen als ze wat minder zelfredzaam zijn. Geschikt voor minder mobiele personen. Na het douchen kan je cliënt in de cabine blijven staan. De warme lucht blaast je cliënt droog. De Aqua, Breeze is een kolomventilator die je ook gemakkelijk in een douche of bad installeert.

Van boven naar beneden blaast de ventilator een warme bries over het lichaam van je cliënt. Wil je een elektrische droger implementeren in je zorginstelling? Voor praktische hulp daarbij, kijk op onze pagina ‘Implementatie’..

Met zijn krachtige luchtstroom droogt deze droger je huid sneller én hygiënischer dan wanneer je jezelf afdroogt met een handdoek. Je handdoek is de ideale broedplaats voor bacteriën, want ze zijn vochtig en warm. Als je jezelf afdroogt na het douchen of zwemmen blijven er resten van je huid in de handdoek zitten.

Geen Handdoek Bij De Hand? Geen Probleem Met Deze Droogtechnieken

Wanneer je jezelf de volgende dag weer met diezelfde handdoek afdroogt, breng je de bacteriën over naar je lichaam (Geschikt voor minder mobiele personen). Dit kan leiden tot schimmels, irritatie, uitslag en zelfs tot ernstige ontstekingen voor mensen met een zwakker immuunsysteem - doucheföhn. Het droogapparaat voor je lichaam gaat echter nog een stapje verder en elimineert het hele probleem.

De droger voor het lichaam is gemakkelijk te gebruiken. Het enige wat je hoeft te doen is op de droger te gaan staan en wachten tot je droog bent. Droog jezelf met warme lucht in de winter en verkoelende lucht in de zomer. Je kiest eenvoudig de gewenste stand kiezen door het touch display te bedienen.

Een droogapparaat voor je lichaam bespaart je tevens tijd en energie omdat je geen gebruik hoeft te maken van een haarföhn, of een wasmachine en droger voor handdoeken (Zittend of staand drogen). Bovendien is de Body Dryer van Orange Care gemakkelijk schoon te maken dankzij de afneembare silicone mat. Met de droogmachine voor het lichaam heb je een comfortabele en hygiënische oplossing om jezelf af te drogen.

Douche-droogcombinatie

In augustus heb ik bij jullie 2 air body dryers ter test op onze nieuwe woonlocatie voor mensen met Niet-aangeboren hersenletsel besteld. Eén bewoner is zo enthousiast dat we hierover een artikel hebben laten schrijven.

Inleiding 1. 1 Aanleiding In dit Analyseverslag wordt uitgelegd hoe het project: Collaborative Design geanalyseerd wordt. Zelfstandig douchen. De eerste vraag die de opdrachtgever stelt moet nog dieper onderzocht worden. Het analyseverslag heeft als functie: Het afbakenen/omkaderen van de opdracht Duidelijk krijgen wat echt het probleem is van de opdrachtgever Het maakt duidelijk waar de focus op zal liggen in de verdere ontwikkeling van het project Het onderzoek is een manier om een visie te vormen van de opdracht 1.

Als eerste het bepalen van de zoekvelden, dan het onderzoek naar deze zoekvelden en daarna het convergeren van deze informatie (body dryer). Bepalen van de zoekvelden: Procesboom De voorlopige probleemstelling Zoekvelden voor het onderzoek Het onderzoek zal de volgende punten bevatten: Een onderzoek per zoekveld afgesloten met conclusies Interviews Het convergeren van de informatie zal de volgende punten bevatten: Het een pakket van Eisen waar het product aan moet voldoen en wensen waar het product aan mag voldoen Gedetailleerde probleemstelling Zoekvelden voor de volgende fase 1.

Douchecomfort Door Unieke Lichaamsdroger

Droog Worden Zonder Handdoek: Innovatieve Ideeën En TechniekenComfortabel En Leuk Douchen

Het hoofdthema van het project is het ontwerpen van een domotica- en roboticahulpmiddel die de zorg betaalbaar maakt. Het doel van dit analyseverslag is om de opdracht die de opdrachtgever gegeven heeft duidelijk te krijgen. En de resultaten van de analysefase te tonen. De kwaliteit van de resultaten in de analyse zal van invloed zijn op het eindresultaat.

Achtergrond 2. 1 Organisaties/opdrachtgevers: WVO Zorg is een organisatie die een totaalpakket aan zorg, welzijn en wonen aanbiedt voor haar klanten op Walcheren. Ze bieden thuiszorg op wijkniveau wat huishouding, verzorging, verpleging en begeleiding in woonzorgcentra of in de wijk bevat, hiernaast bieden ze ook verpleeg en verzorgingshuizen aan waar je onder begeleiding kan wonen.

Fer de Bruin Postbus AJ Vlissingen Telefoon: (0118) Aanleiding van het project: In Nederland komen steeds meer oudere mensen. Dit betekend dat er meer mensen nodig zijn om die deze oudere mensen kunnen verzorgen. body dryer. Hierdoor is WVO Zorg aan het kijken of de tijd van het verzorgend personeel niet op een andere wijze ingevuld kan worden (doucheföhn).

Alternatieve Methoden Om Te Drogen Zonder Handdoek

Er is een budget gereserveerd om domotica- en roboticahulpmiddelen te ontwikkelen voor in de zorg. In de huidige situatie worden de ouderen door het verzorgend personeel geholpen met wassen, douchen en afdrogen. Zij assisteren de ouderen ook tijdens het douchen, zodat de ouderen niet uitglijden of vallen. Hierdoor zijn de ouderen afhankelijk van de werktijden van het verzorgend personeel.

Daardoor wil WVO een geautomatiseerde doucheen droogsysteem dat door ouderen zonder hulp van verzorgend personeel te gebruiken is - body dryer. Pagina 5 van6 3. Opdrachtformulering In de opdracht formulering zal omschreven worden wat de opdracht is zoals het nu gecommuniceerd is. Voor een definitieve probleemstelling van het probleem van de opdrachtgever is nader onderzoek nodig en deze zal in het Analyseverslag vastgesteld worden.

Door deze Welness Douche moeten de ouderen hun zelfstandigheid behouden en kunnen ze zelf kiezen wanneer ze onder de douche gaan (Valpreventie). Deze Wellness Douche zal bestaan uit 5 verschillende sub systemen. Deze subsystemen zijn Energie Transport, Wash & dry, Detectie, Logics & MPI, Persoonlijke Ondersteuning - Valpreventie. Voor deze subsystemen zijn aparte opdrachten samengesteld die hieronder gespecificeerd zijn.

Verwen Jezelf Met De Body Dryer Lichaamsdroger

De gebruiker moet zich in de douche in meerdere posities kunnen begeven. Liggend, zittend en alle mogelijke posities daartussen. Om tot een volledig werkend resultaat te komen dient er samengewerkt te worden met het team voor MPI. Samen met deze groep zullen we tot een ontwerp komen dat functioneel is maar goed aanvoelt voor de gebruiker.

Lichaamsdroger Voor Hygienisch Drogen Zonder HanddoekVerbeter Je Levenskwaliteit Met De Air Body Dryer

Opdracht Energie en Transport De opdracht is om het energienetwerk voor de Wellness douche te ontwerpen - Handdoekgebruik verminderen. Hierbij zal er samengewerkt moeten worden met andere subsystemen waaronder detectie, wash dry en persoonlijke ondersteuning (drogen zonder handdoek). Hierbij zal er onderzoek verricht moeten worden naar aandrijving, omvorming van energie, bedrading, kleppen, ip-waardes en waterdruk. Opdracht Detectie De opdracht is om een detectiesysteem voor de Welness douche te ontwerpen.

Indien van toepassing zal er ook informatie van andere teamleden gebruikt worden voor dit subsysteem en zal de teamleider, teamgenoten en begeleidend docenten geraadpleegd worden voor hulp en advies, mocht dit nodig zijn. Centraal staat het ontwerpen van ons subsysteem met het V-model en Integraal ontwerpen volgens de Delftse methode (Lichaamsdroger).

Douche-haardroogapparaat

Pagina 6 van7 Opdracht Wash & dry In opdracht van WVO Zorg is het onze taak om een Welness Douche te ontwerpen voor de ouderen. De ouderen(met rolstoel) moeten compleet zelfstandig kunnen douchen zonder toezicht. Als subgroep gaan we ons focussen op het Wash&Dry subsysteem. Wij zijn dus verantwoordelijk voor het wassen en drogen van de ouderen, tijdens en na het douchen.

Milieuvriendelijk Drogen: Zittend Of Staand, De Keuze Is Aan Jou!Gemakkelijk En Efficiënt Drogen Met De Body Dryer Lichaamsdroger

Tevens zullen we nog experts raadplegen/interviewen om aan betrouwbare informatie te komen. Opdracht Logics & MPI De opdracht is om er achter te komen welke interacties er plaatsvinden tussen senioren en een douche. Onze taak is om een welness douche te ontwerpen die een gelijkwaardige interactie bied als een zuster (Geschikt voor minder mobiele personen).


body dryer

Geschikt voor minder mobiele personen

Geschikt voor mensen met huidproblemen

Pagina 7 van8 4. Voorlopige Probleemstelling Opdracht: De opdracht is om een geautomatiseerd douche- en droogsysteem te ontwerpen die de zorgtaken van het personeel overnemen in de thuiszorg en zorgcentra. Door deze Welness Douche moeten de ouderen hun zelfstandigheid behouden en kunnen ze zelf kiezen wanneer ze onder de douche gaan.

Navigation

Home

Latest Posts

Body Dryer – Lichaamsdroger

Published Aug 26, 23
8 min read

Trend! Marmerlook In De Keuken

Published Jun 26, 23
6 min read